Bíld på några varma drinkar.

Varma drinkar

Innehållsförteckning

När temperaturen utomhus sjunker och kylan biter i kinderna finns det inget bättre än en varm, välsmakande drink i handen. Här tipsar vi om 5 goda och enkla varma drinkrecept.

Glögg

 • Bild på drinken Glögg.

  Glögg

  Svårighetsgrad: Enkel

  Glögg är en klassiker, passar perfekt till Jul och under vintertid! Ursprungligen kommer ordet “glögg” från svenskans “glödgat vin”, vilket bokstavligen betyder “uppvärmt vin”. Drycken är vanligtvis en söt och kryddad dryck som serveras varm.

Den traditionella glöggen tillagas vanligtvis genom att kombinera rött vin med kryddor som kanel, kryddnejlika, kardemumma och pomeransskal. Ibland kan även torkad frukt såsom russin eller apelsinskivor tillsättas för ytterligare smak. Drycken sötas ofta med socker eller honung och ibland tillsätts även sprit som konjak eller vodka för att ge den en extra kick.

För att tillaga glöggen hälls vinet i en kastrull tillsammans med kryddor och sötning och får sedan sjuda på låg värme under en tid för att låta smakerna blandas ordentligt. Det är viktigt att inte koka glöggen, utan bara låta den bli varm, för att undvika att alkoholen förångas. När glöggen är varm och doften av kryddor fyller rummet är den redo att serveras.

Hela receptet och steg-för-steg guide finns här!

Irish Coffe

 • Bild på drinken Irish Coffe.

  Irish Coffee

  Svårighetsgrad: Enkel

  Irish Coffee är en väldigt populär och klassisk drink som kombinerar värmen från kaffe med mjukheten hos irländsk whisky, sötman av socker och vispad grädde.

Den traditionella Irish Coffee består av varmt kaffe, irländsk whiskey, socker och lättvispad grädde. För att tillaga den, börja med att brygga en stark kopp kaffe. Tillsätt sedan en tesked socker och en skvätt irländsk whiskey och rör om tills sockret lösts upp. Slutligen toppas drinken med ett skum av vispad grädde som läggs försiktigt ovanpå kaffet.

Hela receptet och steg-för-steg guide finns här!

Hot Buttered Rum

 • Bild på drinken Hot Buttered Rum.

  Hot Buttered Rum

  Svårighetsgrad: Enkel

  Bild på drinken Hot Buttered Rum är en varm och smörig drink, den blandar väldigt många olika ingredienser.

För att tillaga en Hot Buttered Rum hälls en del av smörblandningen i en uppvärmd mugg tillsammans med mörk rom och varmt vatten. Rör om tills smöret och sockret har smält helt och drycken är jämnt blandad. Toppa sedan med ett skum av vispad grädde och en nypa riven muskotnöt för en extra touch av smak och elegans.

Den traditionella Hot Buttered Rum består av mörk rom, smör, brunt socker och en kryddblandning bestående av kanel, kryddnejlika och muskotnöt. För att tillaga den börjar man med att blanda en del smör med två delar brunt socker och en kryddblandning av en nypa kanel, kryddnejlika och muskotnöt. Denna blandning kan antingen användas direkt eller förvaras i kylen för senare användning.

Hela receptet och steg-för-steg guide finns här!

Lumumba

 • Bild på drinken Lumumba.

  Lumumba

  Svårighetsgrad: Enkel

  Lumumba är en varm och god chokladdryck med rom. Den är perfekt under vinter månaderna!

Den traditionella Lumumba består av varm choklad och en skvätt rom eller likör. För att tillaga den, börja med att värma upp mjölk eller grädde i en kastrull. Tillsätt sedan kakao och sötningsmedel efter smak och rör om tills blandningen är jämn och chokladen har smält helt.

När chokladen är klar, tillsätt en skvätt rom eller likör av ditt val och rör om försiktigt. Det är viktigt att inte låta drycken koka, utan bara värma den tillräckligt för att den ska vara varm och krämig. Servera Lumumba i en varm mugg eller glas och toppa vid behov med vispad grädde eller marshmallows för extra lyxighet.

Hela receptet och steg-för-steg guide finns här!

Negroni Warmer

 • Bild på drinken Negroni Warmer.

  Negroni Warmer

  Svårighetsgrad: Enkel

  Negroni Warmer är en variant av drinken Negroni, den stora skillnaden är att denna drinken ska drickas varm. Den påminner lite om en blandning mellan en Negroni och Irish Coffee.

Negroni Warmer serveras traditionellt i förvärmda muggar eller glas för att behålla värmen. En apelsinskiva eller ett twist av apelsinskal kan användas som dekoration på toppen av drycken för att förstärka den friska och citrusaktiga smaken ytterligare.

Det finns många variationer av Negroni Warmer som du kan experimentera med, inklusive att använda olika typer av gin eller substituera Campari med en likör med liknande smakprofil för att skapa nya och spännande smakkombinationer.

Hela receptet och steg-för-steg guide finns här!

Gillar du inlägget? Dela med en vän.

Picture of Matthias

Matthias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande blogginlägg