Bild på några Engelska drinkar.

Engelska Drinkar: Våra bästa tips och populära drinkrecept

Innehållsförteckning

När jag tänker på engelska drinkar, dansar bilder av eleganta gin tonics och klassiska Pimm’s i mitt huvud. Det är en värld full av raffinemang och tradition, där varje drink berättar en historia. I denna artikel kommer jag att dyka ner i hjärtat av Storbritanniens barliv, utforska de mest ikoniska engelska drinkarna och deras unika historier. Från de dimmiga pubarna i London till de soliga terrasserna i Brighton, engelska drinkar erbjuder en smakresa som är lika rik och varierad som landets historia.

Engelska drinkar

När jag utforskar världen av engelska drinkar, är det omöjligt att inte bli fascinerad av deras unika karaktär och historia. Dessa drycker är mer än bara en del av Storbritanniens gastronomiska landskap; de är berättelser vävda med tradition och innovation.

Gin Tonic, kanske den mest ikoniska bland engelska cocktails, har en lång historia som går tillbaka till det brittiska imperiets dagar i Indien. Den refresherande kombinationen av gin och tonicvatten, ofta serverad med en skiva lime eller citron, var ursprungligen tänkt som ett sätt att bekämpa malaria tack vare kinin i tonicvattnet. Men idag njuter vi av den för dess distinkta smak och uppfriskande egenskaper.

En annan klassiker är Pimm’s No. 1 Cup, en fruktig och kryddig likör baserad på gin som blir grunden i “Pimm’s Cup”-drinken när den blandas med lemonad, färska frukter och mynta. Detta är sommarens signaturdryck vid många brittiska evenemang inklusive Wimbledon.

Drink Ingredienser
Gin Tonic Gin, Tonicvatten, Lime eller Citron
Pimm’s Cup Pimm’s No. 1, Lemonad, Fruktbitar, Gurka, Mynta

Det finns också andra mindre kända pärlor i det engelska barskåpet såsom Sherry Cobbler – en historisk cocktail gjord med sherry, socker och citrusfrukt – samt den sofistikerade Black Velvet, en överraskande blandning av stout öl och champagne.

Varje drink har sin egen plats i Storbritanniens rika bartraditioner. Genom att prova dessa kan man uppleva ett stycke brittisk kultur och historia direkt genom sina smaklökar. Mitt intresse för dessa drycker fortsätter att växa ju mer jag lär mig om deras bakgrund och betydelse för cocktailälskare över hela världen.

Klassiska engelska drinkar

När jag utforskar den fascinerande världen av klassiska engelska drinkar, är det omöjligt att inte nämna de två drycker som står ut mest: Gin och Tonic samt Pimm’s Cup. Dessa ikoniska brittiska cocktails har inte bara en rik historia utan också en unik smakprofil som gör dem oumbärliga på varje cocktailparty.

Gin och Tonic

 • Bild på drinken Gin & Tonic.

  Gin & Tonic

  Svårighetsgrad: Enkel

  Gin & Tonic är en klassisk och populär drink, består av Gin och olika tonic vatten beroende på vilken smak man är ute efter, går och att garnera med lime eller citronskivor.

Gin och tonic är mer än bara en drink; det är en institution inom brittisk dryckeskultur. Dess ursprung sträcker sig tillbaka till det brittiska imperiets dagar i Indien där gin blandades med kininrik tonicvatten för att motverka malaria. Med tiden har denna medicinska brygd utvecklats till en av världens mest älskade cocktails.

De primära ingredienserna i en gin och tonic är just gin och tonicvatten, men hemligheten bakom dess förtrollande smak ligger i proportionerna och garnityren. En perfekt balans mellan ginens kryddighet och tonicvattnets bitterhet framhävs bäst med ett fräscht inslag av lime eller citron. Här är några punkter att komma ihåg:

 • Idealisk gin-till-tonic ratio: 1:3
 • Serveras bäst iskall med massor av is
 • Garnityr: En skiva lime eller citron för extra friskhet

Pimm’s Cup

 • Bild på drinken Pimms cup.

  Pimm’s Cup

  Svårighetsgrad: Enkel

  Pimm’s Cup är en brittisk drink, tros ha blandats i England första gången i mitten av 1800-taket. Huvudingrediensen är Pimm’s No 1, en Gin-baserad Likör.

Om du söker efter sommarens signaturdryck behöver du inte leta längre än Pimm’s Cup. Denna fruktiga och kryddiga cocktail baseras på Pimm’s No. 1, en likör gjord på gin med inslag av citrusfrukter och örter, vilket ger den dess karaktäristiskt lättblandade profil.

Förberedelsen av Pimm’s Cup involverar normalt tillsättning av färsk frukt, såsom jordgubbar, gurka, apelsin, samt myntablad – allt detta toppat med ginger ale eller lemonad för att skapa en uppfriskande dryck som är lika vacker att se på som den är delikat att njuta av. Några nyckelpunkter:

 • Baslikör: Pimm’s No. 1
 • Bäst serverad i höga glas packade med is
 • Fruktig garnityr bidrar till både estetik och smak

Att dyka djupare in i dessa klassiker ger mig inte bara möjligheten att uppskatta deras rika historia utan också inspirerar mig till nya experiment vid baren hemma. Varje sip från dessa tidlösa cocktailkonstverk transporterar mig direkt till hjärtat av England – oavsett var jag befinner mig i världen.

Engelsk öl

När jag utforskar de engelska dryckernas värld kan jag inte låta bli att dyka djupare in i ämnet engelsk öl. Det är en dryck som har en lång och stolt historia i England, och dess mångfald och kvalitet är välkänd över hela världen. I det här avsnittet kommer jag att fokusera på en specifik typ av engelsk öl som har fått internationell uppmärksamhet för sin unika smakprofil: Ale.

Ale

Ale är kanske den mest ikoniska typen av öl som England har att erbjuda. Till skillnad från lageröl, som fermenteras vid lägre temperaturer, tillverkas ale med toppjäst vid varmare temperaturer. Denna process ger ales deras distinkta fruktiga och ofta mer komplexa smaker jämfört med deras lagermotpart.

Det finns flera olika typer av ales, var och en med sina egna unika egenskaper:

 • Bitter: En traditionell brittisk ale-stil som är balanserad mellan maltens sötma och humlets beska.
 • Pale Ale: Karakteriseras av sin klara guldgula färg och fruktiga, humlebetonade smak.
 • Brown Ale: Mörkare än Pale Ales, dessa erbjuder robusta maltaromer med inslag av karamell eller choklad.

Ett intressant faktum om ale är dess historiska betydelse för England. Redan under medeltiden var ale en grundläggande del av dieten för många engelsmän. Den var säkrare att dricka än dåtidens osäkra dricksvatten tack vare bryggningsprocessen som dödade bakterier.

Idag fortsätter Storbritannien att vara ledande inom produktionen av högkvalitativa ales, med mikrobryggerier och traditionella bryggerier som skapar nya innovativa versioner samtidigt som de hedrar de klassiska stilarna. Ett besök på en traditionell pub i England skulle inte vara komplett utan att ha provat åtminstone ett par olika sorters ales – vart och ett berättar sin egen del av den rika brittiska ölkulturen.

Cider

När vi dyker djupare in i den engelska dryckeskulturen kan vi inte bortse från en annan favorit: Cider. Denna fruktiga dryck, ofta gjord på äpplen men även päron, har en lång historia i England och är lika mångsidig som de tidigare nämnda ales och cocktails. Den varierar från söt till torr och allt däremellan, vilket ger den en bred publik.

Den traditionella engelska ciden skiljer sig markant från sin amerikanska motsvarighet. Med fokus på traditionell framställning använder många producenter fortfarande gamla recept och metoder. Det finns två huvudtyper av cider i England; still (icke-kolsyrad) och sparkling (kolsyrad). Båda typerna har sina förespråkare, och valet mellan dem beror ofta på personlig preferens.

En intressant aspekt av ciders popularitet är dess regionala variationer. West Country, speciellt Somerset, är känt för sin högkvalitativa cider där lokalt odlade äpplen ger en distinkt smakprofil som är svår att hitta någon annanstans. Härifrån kommer några av de mest uppskattade märkena som ofta associeras med engelsk identitet.

För mig personligen representerar cider inte bara en dryck utan också ett stycke brittisk kulturhistoria. Besök på lokala cidertillverkare erbjuder insikter i traditionella metoder samtidigt som man får chansen att prova olika sorter direkt från källan.

Utforskningen av detta område visar hur viktig roll drycker spelar i kulturell identitet. Varje glas berättar en historia om sitt ursprung, de människor som producerat det och landskapet det kommer ifrån. Cider fortsätter vara ett levande exempel på detta fenomen inom den engelska dryckestraditionen.

Engelska whisky

När jag utforskar engelsk dryckeskultur, finner jag det omöjligt att inte nämna engelska whisky. Många associerar kanske whisky främst med Skottland eller Irland, men England har också en rik historia och tradition av whiskyframställning som är värd att uppmärksamma. De senaste åren har intresset för engelsk whisky vuxit markant, och flera destillerier har etablerat sig med målet att skapa unika whiskysorter.

Ett av de mest spännande aspekterna av engelsk whisky är variationen och innovationen inom branschen. Englands mikroklimat ger idealiska förhållanden för odling av korn och andra sädesslag som används i destillationsprocessen, vilket resulterar i distinkta smakprofiler. Dessutom använder engelska whiskytillverkare ofta lokalt källvatten, vilket ytterligare bidrar till dryckens unika karaktär.

Här är några framstående namn inom den engelska whiskyscenen:

 • The Lakes Distillery: Känd för sin noggranna process och användning av traditionella metoder kombinerat med modern teknik.
 • Cotswolds Distillery: Erbjuder handgjorda whiskysorter med rika smaker tack vare sitt fokus på högkvalitativa ingredienser.
 • English Whisky Co.: Som pionjärerna inom den moderna eran av engelsk whiskyproduktion fortsätter de att imponera med sina innovativa uttryck.

Dessa destillerier representerar bara toppen av isberget när det gäller vad England har att erbjuda inom whiskykategorin. Varje destilleri erbjuder rundturer där besökarna får lära sig mer om processen bakom whiskyframställning samt möjlighet till provsmakningar. För mig personligen innebär ett besök hos dessa producenter inte bara en chans att prova fantastiska drycker utan även en djupdykning i den passion och hantverksskicklighet som ligger bakom varje flaska.

Englands bidrag till världen av whisky kan vara mindre känt än sina grannars, men det är definitivt på uppgång. Med en blanding av traditionella metoder och innovativt tänkande fortsätter landets destillerier att pressa gränserna för vad som kan uppnås med denna älskade dryck.

Konklusion

Att utforska engelska drinkar och särskilt engelsk whisky är en resa genom tid och tradition. Med destillerier som The Lakes Distillery, Cotswolds Distillery och English Whisky Co som leder vägen har England visat att dess whisky är unik med sitt mikroklimat och innovativa framställningssätt. Det är inte bara en dryck; det är en upplevelse som bjuder in till utforskning. Så nästa gång du vill prova något nytt, tänk på engelsk whisky. Du kanske upptäcker en ny favorit som är både rik på historia och smak. Englands whiskyvärld är verkligen på uppgång och värd varje upptäcktsresandes tid.

Gillar du inlägget? Dela med en vän.

Picture of Matthias

Matthias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande blogginlägg