Bild på några nyårs drinkar.

Drinkar till nyår: En guide med enkla och goda drinkrecept

Innehållsförteckning

När nyåret närmar sig, börjar jag alltid fundera på hur jag kan göra kvällen extra speciell. En sak som står i centrum är utan tvekan drinkarna. Det finns något magiskt med att skåla in det nya året, och med rätt drinkar nyår blir stunden ännu mer minnesvärd. I detta inlägg delar jag med mig av mina bästa tips för att lyfta nyårsfirandet till nya höjder med kreativa och smakrika drinkar. Från bubbliga champagne-cocktails till alkoholfria alternativ som alla kan njuta av, jag har täckt allt för att se till att ditt nyårsfirande blir oförglömligt. Så häng med mig när jag utforskar de bästa drinkarna för att välkomna det nya året med stil.

Populära drinkar för nyår

När nyårsafton närmar sig, börjar jag alltid fundera på vilka drinkar som ska serveras under kvällen. Det finns några klassiker som aldrig går ur tiden och alltid välkomnas med öppna armar vid firandet av det nya året. Champagne är givetvis nummer ett på listan. Den bubblande drycken är synonymt med festligheter och firande, men det finns flera andra alternativ som kan göra nyårsfirandet ännu mer minnesvärt.

Mousserande Cocktails

En trend som jag har märkt är otroligt populär under de senaste åren är att blanda champagne eller annat mousserande vin med olika smaker för att skapa en unik cocktail. Här är några favoriter:

 • French 75, en sofistikerad blandning av gin, citronjuice, sockersirap och champagne.
 • Bellini, perfekt för de som föredrar något sötare, kombinerar persikapuré med mousserande vin.

Dessa cocktails ger en lyxig känsla till firandet och är säkra kort för att imponera på dina gäster.

Alkoholfria Alternativ

Det blir allt viktigare att inkludera alkoholfria alternativ i festligheterna. Mina personliga favoriter inkluderar:

 • Mock Champagne, där ingefärsale blandas med sockersirap och citron för att efterlikna champagnens bubblor utan alkoholen.
 • Virgin Mojito, fullpackad med myntablad, lime och sodavatten ger den här drinken en fräsch start på det nya året.

Alkoholfria alternativ

Att inkludera alkoholfria alternativ i nyårsfirandet är inte bara hänsynsfullt, det är också ett utmärkt sätt att se till att alla kan njuta av festligheterna. Jag har upptäckt att de senaste åren har efterfrågan på spännande och välsmakande alkoholfria drycker ökat markant. Detta ger perfekt möjlighet att vara kreativ och bjuda in alla gäster, oavsett deras dryckespreferenser, till en minnesvärd kväll.

Mocktails

Mocktails, eller alkoholfria cocktails, erbjuder en fantastisk mångfald av smaker utan någon alkohol. De bästa mocktail-recepten använder sig av färska ingredienser och intressanta kombinationer för att skapa djupa och komplexa smaker som kan rivalisera vilken cocktail som helst.

 • Virgin Mojito: En klassiker som aldrig går ur tiden. Med myntablad, limejuice, sockersirap och sodavatten får du en uppfriskande drink som passar perfekt för nyårsfirandet.
 • Mock Champagne: För den där bubbliga känslan utan alkoholen kan man blanda druvjuice med ginger ale eller sodavatten. Perfekt för midnattsskålen!

Dessa två exempel visar hur enkelt det är att erbjuda sofistikerade och läckra alternativ för de som önskar undvika alkohol under firandet.

Freshies

En annan trend jag älskar är “Freshies”, dvs. drinkar gjorda på färska frukter och grönsaker. Dessa drycker kräver lite mer förberedelse men resultatet är både nyttigt och uppfriskande.

 • Gröna Godingar: Ett exempel på en sådan drink involverar mixade gröna äpplen, spenatblad, limejuice och en skvätt ingefärssaft. Resultatet? En energiboost inför det nya året!
 • Bär Boost: Blanda din favoritblandning av bär med lite vatten eller kokosvatten för en söt men samtidigt frisk dryck.

Det härliga med freshies är flexibiliteten – du kan anpassa recepten helt efter eget tycke eller baserat på vad säsongens råvaror har att erbjuda.

Klassiska nyårsdrinkar

Nyår är en tid för fest och firande, och vad vore ett nyårsfirande utan de klassiska drinkarna som lyfter stämningen till nya höjder? I den här delen av artikeln dyker vi ner i två omistliga klassiker som garanterat sätter guldkant på ditt nyårsfirande.

Champagne Cocktail

Champagne är synonymt med nyår och festligheter. En Champagne cocktail tar detta traditionsrika inslag till nästa nivå. Den här tidlösa drinken kombinerar champagneens brus med andra smakkomponenter för att skapa en oförglömlig dryckesupplevelse. För att göra en klassisk Champagne Cocktail behöver du:

 • En sockerbit
 • Några droppar Angostura bitter
 • 120 ml kall champagne
 • Ett citronskal för garnityr

Lägg sockerbiten i botten av ett champagneglas och tillsätt några droppar Angostura bitter. Fyll sedan upp glaset med kall champagne och garnera med ett citronskal. Det är enkelt, elegant och oerhört njutbart.

Pina Colada

Om du söker en mer exotisk touch på ditt nyårsfirande är Pina colada det perfekta valet. Denna krämiga och tropiska cocktail transporterar dig direkt till vita sandstränder och svajande palmer, även mitt i vinterns kyla. Här är vad du behöver för att mixa ihop din egen Pina Colada:

 • 60 ml ljus rom
 • 90 ml ananasjuice
 • 30 ml kokosmjölk
 • Is

Blanda alla ingredienser i en mixer med is tills den blir slät. Servera sedan i ett högt glas, gärna garnerad med en bit ananas eller ett cocktailparaply för extra festlig effekt.

Att inkludera dessa klassiker i ditt nyårsfirande säkerställer inte bara god stämning bland gästerna men också att traditionerna hålls vid liv. Oavsett om du föredrar den sofistikerade Champagne Cocktail eller den lekfulla Pina Colada, finns det ingen tvekan om att dessa drinkar kommer göra ditt nyår oförglömligt.

Extravaganta drinkar att imponera med

När nyårsfirandet närmar sig, ser jag alltid fram emot att överraska mina gäster med något utöver det vanliga. I år har jag satt mitt sikte på extravaganta drinkar som inte bara smakar fantastiskt utan också ser imponerande ut. Låt mig dela med mig av två favoriter som garanterat kommer att höja stämningen.

Espresso Martini

För kaffeälskarna där ute är Espresso martini den ultimata drinken för att sparka igång nyårsfesten. Inte bara är den sofistikerad och elegant, men dess kombination av stark espresso och vodka ger en oemotståndlig kick som håller feststämningen på topp hela kvällen.

För att göra en perfekt Espresso Martini behöver du:

 • 50 ml Vodka
 • 30 ml Färskpressad espresso
 • 15 ml Kaffelikör
 • Isbitar
 • 3 Kaffebönor till garnering

Blanda vodka, espresso och kaffelikör i en shaker fylld med is. Skaka väl tills ytan på shakern känns iskall. Sila sedan ner blandningen i ett välkyld martinglas och garnera med tre kaffebönor för den klassiska touchen.

Zombie

Om du vill ta det ett steg längre och verkligen imponera på dina gäster så är Zombie drinken för dig. Den här tropiska cocktailen är inte bara en fröjd för ögat med sina lager av färger, men dess potenta mix av rom sorter och fruktjuicer gör den till en riktig showstopper.

Ingredienser för Zombie inkluderar:

 • 30 ml Ljus Rom
 • 30 ml Mörk Rom
 • 30 ml Aprikosbrandy
 • Juicerna från lime, ananas och apelsin
 • En skvätt Grenadin
 • En dash Angostura bitter

Kombinera alla ingredienserna i en shaker fylld med is och skaka väl. Häll upp i ett högt glas fyllt med isbitar eller krossad is. För extra effekt, toppa drinken med ett litet lager mörk rom som du försiktigt kan tända på för att skapa en flammande presentation (var noga med säkerheten!).

Dessa två extravaganta drinkalternativ kommer inte bara att imponera på dina gäster utan även ge dem något att prata om långt in på det nya året. Att experimentera med olika ingredienser och presentationer är nyckeln till minnesvärda nyårsdrinkar som lyfter stämningen till nya höjder.

Enkla drinkar att göra själv

När nyårsfirandet närmar sig, är det dags att överväga vilka drinkar som ska serveras. För de som föredrar att hålla det enkelt och ändå imponera på gästerna, finns det ett urval av klassiska drinkar som är både lätta att förbereda och utsökta. Jag tänker dela med mig av två favoriter: Gin and Tonic samt Margarita. Dessa välkända cocktailar kräver få ingredienser och kan lätt anpassas för att skapa unika smakvariationer.

Gin and Tonic

Gin and tonic är en tidlös klassiker som aldrig går ur modet. Den perfekta balansen mellan ginens kryddighet och tonicvattnets bitterhet gör den till en favorit bland många.

Ingredienser:

 • 50 ml gin
 • 100 ml tonicvatten
 • Is
 • En skiva lime eller citron, för garnering

Så Gör Du:

 1. Fyll ett highball-glas med is.
 2. Häll i ginen över isen.
 3. Toppa med tonicvatten.
 4. Garnera med en skiva lime eller citron.

För en twist kan du experimentera med olika sorters gin eller tillsätta några droppar Angostura bitter för extra djup i smaken.

Margarita

Margarita är ytterligare en ikonisk cocktail som erbjuder en uppfriskande syrlighet perfekt för festliga tillfällen som nyår.

Ingredienser:

 • 50 ml tequila
 • 20 ml triple sec (eller annan apelsinlikör)
 • 30 ml färskpressad limejuice
 • Salt, för glaskanten
 • Is
 1. Blanda tequila, triple sec och limejuice i en shaker fylld med is.
 2. Skaka väl tills mixen är ordentligt kyld.
 3. Gnugga rimmen av ett margaritaglas med lime och doppa sedan i salt.
 4. Sila in blandningen i glaset.

En hemgjord Margarita kan lätt anpassas genom att byta ut triple sec mot andra likörer eller genom att införa nya smaker såsom jordgubb eller mango.

Avslutning

Att fira in det nya året med stil handlar inte bara om vilka drinkar vi väljer utan även om hur vi hanterar vår alkoholkonsumtion. Jag har delat med mig av tips för en säker och ansvarsfull nyårsfest där alla kan känna sig inkluderade. Att använda en promillekalkylator och att ha en nykter chaufför är bara några av de åtgärder vi kan vidta för att säkerställa en trygg kväll. Dessutom är det viktigt att vi är medvetna om alkoholens effekter och lagstiftningens roll i vårt firande. Genom att erbjuda alkoholfria alternativ visar vi omtanke och inkluderar alla i festligheterna. Låt oss välkomna det nya året med glädje men också med ett ansvar för vår egen och andras säkerhet. Tillsammans kan vi skapa oförglömliga minnen som präglas av glädje och gemenskap.

Gillar du inlägget? Dela med en vän.

Bild av Matthias

Matthias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande blogginlägg